Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Komolyzenei naptárak képes leírás - Koncert.tlap.hu
részletek »

Komolyzenei naptárak - Koncert.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koncert.tlap.hu » Komolyzenei naptárak
Keresés
Találatok száma - 14 db
Benkó Dixieland Band

Benkó Dixieland Band

Az 1957-ben alakult Benkkó Dixieland Band a világon az egyik legjobb, Magyarországon a legnépszerűbb jazz együttes. Már első lemezük aranylemez lett. Hazai fesztiválok és versenyek sorát nyerték, számos kitüntetést mondhatnak magukénak. Koncertjeiken tízezres hallgatóság előtt olyan világsztárokkal dolgoztak már együtt, mint pl. az amerikai Milt Jackson, Freddie Hubbard, Al Grey, Buddy Tate, Joe Newman, Buddy Wachter, Henry Questa, Joe Muranyi, Eddy Davis, Cynthia Sayer, Harry Sweet Edison, Albert Nicholas, Wild Bill Davison, vagy az európai Chris Barber, Kenny Ball, Huub Janssen, Acker Bilk - és még sokan mások.

Budapesti Fesztiválzenekar

Budapesti Fesztiválzenekar

Egy zenekari zenész nem hivatalnok, hanem művész, és minden művésznek lehetőséget kell adni a kezdeményezésre és kreativitásra. Csak egy valódi művészekből kialakított zenekar - amely tökéletesen fegyelmezett csapatként muzsikál együtt - képes arra, hogy a művek tartalma a zeneszerző által megálmodott hőfokon szólaljon meg, és hogy a zene a közönségnek felemelő, mindenkit megérintő és szívenütő mûvészi élményt szerezzen. Ez a célunk, ezért hoztuk létre a Budapesti Fesztiválzenekart.

Budapesti Filharmóniai Társaság

Budapesti Filharmóniai Társaság

Több mint másfélszázados múltra tekint vissza a Budapesti Filharmóniai Társaság, Magyarország legrégebben működő zenekara. 1853. november 20-án elhangzott első koncertjét - hatvan ezt követő hangversennyel együtt - Erkel Ferenc vezényelte. A bécsi mintára létrehozott Filharmóniai Társaság a Nemzeti Színház, majd az Operaház zenészeiből szerveződő, független, önálló testület, melyet az elnök-karnagy és a választmány irányít.

Budapesti Vonósok

Budapesti Vonósok

A Budapesti Vonósk Kamarazenekar 1977-ben alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős hallgatóiból. 1982-ben a zenekar elnyerte a Belgrádi Nemzetközi Kamarazenekari Verseny díját.A zenekar a Zeneakadémia Nagytermében 1983 óta évente megrendezett koncertsorozata mellett a Vigadóban, az MTA Dísztermében és az ország egyéb jelentős koncerttermeiben is fellép.1995-től minden évben megrendezik Fertőd-Eszterházán a Nemzetközi Haydn Fesztivál-t olyan neves hazai és külföldi művészek közreműködésével, mint pl. Jandó Jenő, Reinhold Friedrich, Perényi Miklós, Ágoston András, Irena Grafenauer, Lencsés Lajos, Drahos Béla, Nicolas Daniel, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, stb .

Csepregi Gyula

Csepregi Gyula

Idén Csepregi Gyula szaxofonosnak ítélte a Magyar Jazz Szövetség a rangos elismerést, melyet a Magyar Jazz Ünnepének nyitókoncertjén, március 19-én 19 órakor vehet át a Budapest Jazz Clubban. Csepregi Gyula a hazai jazzvilág meghatározó egyénisége, szinte minden neves hazai előadó lemezén szerepel vendégszólistaként. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, ötszörös Emerton-díjas, kétszeres nívódíjas művész, számos nemzetközi elismeréssel is jutalmazták, többek között a Montreaux-i Jazz Fesztivál legjobb szólistának járó díjával, a Hágai Fesztivál különdíjával, a Finn Rádió Nívódíjával és a Norvégiában megrendezett EBU Fesztivál 'Kiemelkedő szólista' díjával. Tagja egy nemzetközi 'All Stars' zenekarnak, amelyben partnere Mike Stern gitáros, a Spyro Gyra zenekarból ismert Dave Samuels vibrafonos, a többszörös Grammy-díjas Yellow Jackets zenekar alapítója, Russel Ferrante zongorista és a legendás Weather Report együttes dobosa, Alex Acuna.

Fellegi Ádám

Fellegi Ádám

Az alább felsorolt események lesznek közeljövőben.Többségükre on-line is feladhatja jelentkezését. Kivételt képeznek azonban a zártkörű rendezvények illetve azok, amelyek szervezését nem a művész és kollégái látják el.A lakás-, baba- és zeneterápiás koncertekkel kapcsolatban az - on-line jelentkezés mellett - lehetősége van a koncertszervezővel telefonon is egyeztetni.

Ghymes

Ghymes

'Sok évnyi, kemény, megfeszített munka áll a Ghymes együttes új, Smaragdváros című lemeze mögött. A világzene szerencsére egyre jobban fejlődik, népszerűsödik és elismert a világban. Fontos mérföldkőként tarthatják majd számon ezt az albumot, mely azt a nehéz feladatot oldja meg, nem kevés sikerrel, hogy tovább erősíti a töretlen népszerűséget, melyet a zenekar előző, Rege című albuma és azt megelőző , nagyon nívós lemezek sora váltott ki a honi és a külföldi zeneértők körében. Változatos, a gyökerekből táplálkozó, de a mai kor igényeinek megfelelő dallamvilág keveredik az élményszámba menő, széles gondolati spektrumot átfogó versek sokaságával úgy, hogy mindezt parádés hangszeres játék és élvezetes énekhangok teszik tökéletessé. Viszonylag új elemnek tekinthető a zenekari felállásban a szintetizátor megjelenése, melynek játéka kitűnően illeszkedik az amúgy szigorúan akusztikus hangszerek sokaságában. Aki meghallgatja ezt a CD-t, biztosan megérti majd, hogy miért döntött úgy a kiadó, hogy támogatni kívánja a nemzetközi színpadokon is egyre nagyobb hírnevet szerző és zajos sikereket arató zenekar munkásságát. Népszerűségük egyik mutatója lehet az is, hogy legutóbbi, szezonindító klubestjükön száznál is többen rekedtek kint az utcán helyhiány miatt. Ez talán már jelent valamit.'

Kota

Kota

Kulturális és művelődési feladatokat ellátó szakmai szövetség. Országos hatáskörű, a legnagyobb kórus- és népzenei adatbázissal rendelkező, szakmai minősítéseket kiadó szervezet, közhasznú társaság. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai tanácsadó szervezete.Célja: A magyar énekkari és népzenei kultúra ápolása, hagyományaink megmentése és továbbadása, a zenei műveltség emelése, kulturált szabadidő tevékenység segítése.A magyar öntevékeny zenei élet szakmai segítése, érdekvédelem, programok koordinálása, információ adás, szakmai továbbképzés, művészeti oktatás, pedagógus továbbképzés, hangversenyek, hazai és nemzetközi fesztiválok, versenyek szervezése. Ifjúsági énekkarok, felnőtt kórusok, népzenei együttesek minősítésének megszervezése, lebonyolítása.

MÁV Szimfonikusok

MÁV Szimfonikusok

A MÁV Szimfonikus Zenekar legambiciózusabb tagjai alapították a Kamarazenekart. A világhírű hegedűművész, kamarazenész, karmester Takács-Nagy Gábor vezetésével működő kamarazenekar célja a szimfonikus zenekari koncerteken hallható művektől eltérő repert...

Hirdetés
MR Zenei Együttesek

MR Zenei Együttesek

A Zene Világnapján indul az MR Szimfonikusok 2009/2010-es koncertévada a Zeneakadémia nagytermében. A hat koncerten kortárs amerikai és magyar szerzők, grandiózus romantikus zenekari darabok, örök értéket képviselő versenyművek és hírneves, népszerű vendégművészek egyaránt szerepelnek. Stephen D'Agostino, az amerikai származású vezető karmester friss, új lendületet hoz a koncerttermekbe.

Nemzeti Filharmonikus Zenekar,Énekkar és Kottatár

Nemzeti Filharmonikus Zenekar,Énekkar és Kottatár

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar története 1923-ban kezdődött, amikor megalakult a Székesfővárosi Zenekar, mely hamarosan Budapest zenei életének egyik központja lett. Alapító és 15 éven át vezető karmestere Bor Dezső volt.A háború után Fricsay Ferencet és Somogyi Lászlót nevezték ki a zenekar élére. A két vezető karmester mellett több mint negyven alkalommal vezényelte az együttest Otto Klemperer, visszatérő vendégnek számított Doráti Antal.

Orgona Kalauz

Orgona Kalauz

Fassang László és Deák László orgonaművészek valamint Dr. Végh László orvos, zeneszerző kezdeményezésére olyan eseményre került sor március 18-án Gergely Ferenc - Feri bácsi halálának 11. évfordulóján, a budapesti Belvárosi Ferences Templomban, amilyenhez hasonlóra már csak a régi öregek emlékeznek...

Pannon Filharmonikusok

Pannon Filharmonikusok

Mi, zenét értők és azt művelők sokszor és büszkén idéztük már föl Pécs gazdag zenei örökségét, hajtottunk fejet elődeink alázatos értékteremtő munkája előtt. Évekkel ezelőtt keresni kezdtük a tradícióhoz méltó folytatás szakmai és szervezési -irányítási kereteit, a közönségünkkel közös gondolkodást , a partneri kézfogást...

Sebestyén Márta

Sebestyén Márta

Születése óta (1957) a zene bűvöletében él, édesanyja révén is, aki zenepedagógus - Kodály Zoltán egykori tanítványa. Különösen a népdalok világa ragadta meg, ezek előadásával már kislány korában felfigyeltek tehetségére. Mára már világhírű művész, aki a legrangosabb koncert-termekben lép fel...

Tuti menü